Follow:
Boeken, Entertainment

5x Book Review

Het is weer tijd voor een aantal book reviews! Na een tijdje één artikel te wijden aan één boek leek het me leuk om kort te praten over vijf verschillende boeken. Deze keer behandel ik vijf hele verschillende boeken waaronder het boek over Trump. Benieuwd?

Lord of the Flies

Een tijdje terug had ik mezelf voorgenomen om meer klassiekers te lezen. Met Lord of the Flies had ik altijd een beetje de associatie dat het zo’n saai dit-moet-ik-verplicht-lezen-voor-school boek zou zijn. Gelukkig was niks minder waar! Het boek gaat heel kort gezegd over een groepje Britse schooljongens die op een onbewoond eiland terecht komen. Wat volgt is een onderlinge strijd over de macht en het laat de grimmige werkelijkheid zien wat er zou gebeuren als er helemaal geen toezicht meer zou zijn over bevolkingsgroepen. Daarnaast was het ook heel mooi geschreven en absoluut niet langdradig zoals ik had verwacht.

☆☆☆☆ | geschreven door Willam Golding | 1954

The Lone Ranger and Tonto Fist Fight In Heaven

Sherman Alexie is een van mijn favoriete schrijvers. The Lone Ranger and Tonto Fist Fight In Heaven had ik nog niet gelezen, maar was ik ontzettend benieuwd naar. Het is een verzameling van korte verhalen die Alexie altijd bijzonder goed weet te schrijven. Elk verhaal weet je te pakken en zijn bovendien vaak erg grappig. The Lone Ranger was niet mijn favoriete collectie van Alexie, maar zeker een aanrader als je geïnteresseerd bent in de ervaringen van Native Americans.

☆☆☆☆ | geschreven door Sherman Alexie | 1993

American War

Toen ik de omschrijving van American War las, was ik meteen verkocht. Een dystopie dat zich afspeelt tijdens de (fictionele) Tweede Burgeroorlog in Amerika klonk meteen erg goed. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog, misschien iets te hoog. Hoewel de setting van het boek erg origineel was, kwam het uiteindelijk weer op dat standaard heel-erg-speciaal-meisje-redt-de-wereld cliche neer.

☆☆☆ | geschreven door Omar El Akkad | 2017

Fire and Fury: Inside the Trump White House

Ook ik heb toegegeven aan de hype en het boek Fire and Fury gelezen. Was het boek nou zo onthullend? Mwah. Er zaten wel een paar interessante stukken in het boek over waarom Trump zo graag McDonalds eet (omdat hij bang is om vergiftigd te worden) en zijn relatie met Melania. De rest vond ik min of meer een samenvatting van de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Daarnaast is het natuurlijk ook maar de vraag in hoeverre alles in dit boek heeft plaatsgevonden. Zijn het allemaal daadwerkelijk de letterlijke quotes van mensen, of heeft Wolff zijn eigen draai aan de gesprekken gegeven? Tenzij je echt geïnteresseerd bent in de Amerikaanse politiek zou ik het boek overslaan.

☆☆☆ | geschreven door Michael Wolff | 2018

Big Little Lies

Ik was razend enthousiast over de serie van Big Little Lies. Ondanks dat ik al precies wist wat er ging gebeuren, wilde ik toch ook graag het boek lezen. Op een paar details na, zijn het boek en de serie nagenoeg hetzelfde, maar ik vond het nog steeds even pakkend. We volgen drie moeders, Madeline, Jane en Celeste. Ze hebben allemaal hun eigen problemen en duistere geheimen en als er iemand vermoord wordt is het nou net de vraag wie er vermoord is en wie er de moordenaar is. Het boek is vlot geschreven en leest makkelijk weg. Een aanrader, helemaal als je de serie nog niet gezien hebt!

☆☆☆☆ | geschreven door Liane Moriarty | 2014

Welke boeken hebben jullie de laatste tijd gelezen?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

 • Reply Loes

  Lord of the Flies is inderdaad echt een klassieker, die heb ik nog op de middelbare school moeten lezen! Vond het toen best een bizar boek geloof ik, maar de gedachte erachter is echt mega interessant.
  Loes onlangs geplaatst…Beauty Battle | Drogisterij BB creams (Nivea vs. Garnier)My Profile

  14 maart 2018 at 09:29
 • Reply Daenelia

  Die verhalenbundel hou ik in gedachten. Ik ben gek op korte verhalen!

  14 maart 2018 at 17:32
 • Reply Rachel

  Big little lies ben ik benieuwd naar ik heb alleen momenteel nog zes nieuwe boeken liggen..

  15 maart 2018 at 23:19
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge