Follow:
Entertainment, Film

Film Review – The Fate of the Furious

The Fate of the Furious. The Fast and the Furious 8. Fast 8. F8. Hoe je de film ook wil noemen, de trailer beloofde weer een gruwelijke actie film zoals we gewend zijn van de franchise. Benieuwd wat ik er van vond?

Titel: The Fate of the Furious
Regisseur: F. Gary Gray
Uitgekomen in: 2017
Hoofdrollen: Vin Diesel – Dwayne Johnson – Charlize Theron
Score: 

Wie had ooit gedacht dat een simpele film over straat racen meer dan 15 jaar later een van de grootste film franchises zou worden? Ondertussen gaan de films ook totaal niet meer over straat racen, maar zijn de personages die we al zo lang volgen uitgegroeid tot serieuze international spionnen. Ook in de 8e film moet het team de wereld redden van een hacker die kernwapens wil stelen. Maar gaat ze dat lukken?

Niet zonder een aantal (letterlijk) explosieve actie scenes. The Fast and the Furious-films staan bekend om de geniale en niet helemaal realistische actie scenes. Maakt dat uit? NEE! We weten allemaal dat het niet kan, maar daar maakt het er niet minder indrukwekkend door. Een beetje film magie op zijn tijd moet kunnen, toch?

Qua actie scenes zit het dus wel goed. Vooral het stuk in New York waarbij de hacker die gespeeld wordt door Charlize Theron de macht krijgt over zelf-rijdende auto’s is heel erg gaaf. De rest van het verhaal is echter een herhaling van wat we al eerder gezien hebben. Uiteindelijk heeft de film een mooi bericht dat familie belangrijker is dan alles, maar na 8 films weten we dat ondertussen wel. Zelfs de actie scenes vallen een beetje in herhaling. De films lijken ondertussen allemaal te eindigen met een grote eindrace tegen een of andere grote machine. Vorige keer was het een vliegtuig, nu is het een onderzeeër. Wat zal de volgende zijn… Een space shuttle?

De verschillende cameo’s in de film waren een leuke toevoeging en iedereen speelde zijn rol goed. De soundtrack verdient ook een vermelding. Met 2 Chainz, Wiz Khalifa, Post Malone, G-Eazy en Kehlani kan het ook niet snel mis gaan en de muziek is toch ook een van de hoogtepunten van de film. De regisseur weet soms ook niet helemaal welke toon hij moet aannemen. In een bepaalde scene met Jason Statham steelt hij echt de show als grappenmaker. Dat stuk was echter erg out-of-character en paste eigenlijk totaal niet binnen deze film.

Kort samengevat is The Fate of the Furious precies wat je verwacht. Ergens is dat jammer. Je zal niet verrast worden, maar je bent gegarandeerd van een ontzettend leuke actie film die je niet al te serieus moet nemen.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

 • Reply TypischKim

  Ik ben er afgelopen zondag geweest, en wilde er ook een artikel over schrijven. Ik vond de film heel erg gaaf!

  19 april 2017 at 16:16
  • Reply donnadiana

   Ik ben heel erg benieuwd! Meer mensen zouden deze films een kans moeten geven, ze zijn echt heel leuk!

   19 april 2017 at 16:44
 • Reply Laura

  Ik ben hem maandag gaan kijken en vond hem eigenlijk super goed! Misschien zelfs ietsjes beter dan enkele vorige van hun films. Voor mij valt door deze film veel van de verschillende stukjes op hun plaats. Ik vond ook de race in het begin heel leuk (doet me wat denken aan de eerste films van F&F) en ook de scene in de gevangenis was toch wel goed. De film geeft inderdaad wat je ervan verwacht, maar dat ik precies wat ik wil en hoeft eigenlijk niet meer te zijn. Even verstand op nul en gewoon genieten en kijken 😉

  19 april 2017 at 19:12
  • Reply donnadiana

   Ik vond de gevangenisscene ook zo leuk! Ik wil een buddy cop film met Dwayne Johnson en Jason Statham! Het begin was ook een mooie terugblik naar hoe de films eerst waren 🙂

   19 april 2017 at 19:33

  Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge