Follow:
Lifestyle, Lifestyle

Knuffels haken met het boek Edward’s Menagerie

Op een dag was ik een beetje om Amazon aan het rondneuzen toen ik het boek Edward’s Menagerie tegenkwam. Een boek boordevol lieve knuffels om zelf te haken. Ik had het nog nooit gedaan, maar het zag er zo leuk uit dat ik het wel moest proberen!

Ik ben nooit super goed geweest in breien of naaien. Nadat ik het boek Edward’s Menagerie had gevonden was ik meteen naar YouTube gegaan om tutorials te bekijken. Hoe moeilijk kon haken nou daadwerkelijk zijn? Het is maar met één naald in plaats van twee en na een aantal video’s viel het me op dat het niet super moeilijk leek. Al snel kocht ik bij een hobbywinkel een setje haaknaalden en begon ik met oefenen. Zo moeilijk was het inderdaad niet! Ik bestelde meteen het boek zodat ik zo snel mogelijk aan de slag kon gaan.

Het boek Edward’s Menagerie is geschreven door Kerry Lord. Naast haakpatronen produceert ze ook luxe bollen alpacawol. In het boek staan maar liefst 40 patronen voor allerlei dieren. Door de grote variatie was ik dan ook meteen verkocht. Er staat voor ieder wat wils in, oplopend van moeilijkheidsgraad. Mijn favoriet is zeker de aardvark! Het boek is dus ook perfect voor beginners zoals ik. Alles wordt duidelijk uitgelegd en samen met de YouTube video’s die Kerry Lord zelf heeft gemaakt is het absoluut niet moeilijk.

Voordat ik dit boek had gekocht had ik nog nooit gehaakt. Het is heel leuk (en bovendien motiverend) om te zien dat je eerste poging meteen goed uitpakt en je een super leuke knuffel kan maken! Je kan met verschillende maten wol en haken werken, waardoor je de knuffel zelf groter en kleiner kan maken. Kerry Lord raadt zelf aan om alpacawol te gebruiken, maar voor mijn eerste poging kocht ik gewoon redelijk goedkope wol. Hou er rekening mee dat een wat grotere knuffel al snel twee tientjes kost om te maken. Vervolgens vul je de knuffel en naai je een gezichtje en je bent klaar!

Haken is echt super leuk. De patronen zijn in het begin een beetje wazig, maar met de hulp van Google kon ik er zelf wijsheid uithalen en nu lees ik het zonder moeite. Ik heb geen dure alpacawol gebruikt, maar gewoon wat ik bij mijn lokale hobbywinkel kon vinden en dat werkte prima. Als ik kan haken, dan kan iedereen het! Het enige nadeel bij dit soort knuffeltjes is dat je best vaak hetzelfde moet haken. Je maakt natuurlijk vier poten, twee oren en het lichaampje is bij alle patronen min of meer hetzelfde. Dat maakt het voor mij wat eentoniger en dat vond ik een beetje jammer. Gelukkig krijg je snel handigheid in het werk en het volgen van de patronen dus gaat het heel erg snel. Ik had mijn knuffel in een week gemaakt, dus dat is zeker niet slecht.

Wil je ook beginnen met haken? Ik kan het boek Edward’s Menagerie erg aanraden! Het boek is Engelstalig, maar dit was voor mij geen belemmering aangezien je voornamelijk de patronen volgt. Met veertig patronen ben je ook een tijdje zoet. Het boek is te koop via Bol.com en Amazon. Daarnaast kun je bij de winkel van Kerry Lord ook losse patronen kopen inclusief wol! Dit is super leuk als je het alleen een keer wilt proberen, of om aan iemand te geven als cadeautje.

Ik ben heel trots op mijn eerste haakpoging! Mijn volgende diertje gaat waarschijnlijk een koala worden. Hebben jullie al wel eens gehaakt?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

 • Reply Iris

  Ahh zo leuk! Ik wou dat ik dit kon! Zo schattig!

  13 maart 2018 at 15:44
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge