Follow:
Lifestyle, Lifestyle, Persoonlijk

LEGO Disney Kasteel

Ik hou van LEGO en Disney. Toen ik het LEGO Disney kasteel zag, moest ik die hebben. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is er ook LEGO voor volwassenen. Dit pakket bestaat uit meer dan 4000 stukjes! Dat belooft een hoop bouwplezier.

LEGO is zeker niet alleen voor kinderen. Er zijn aardig wat sets ontwikkeld voor volwassenen. Sterker nog, LEGO is een heel erg goede investering! Als je de doos behoudt, kan je je pakket later met winst doorverkopen, helemaal als het pakket wat je hebt ook nog uit de handel gaat. Dus buiten het feit dat het heel erg leuk is om in elkaar te zetten, is LEGO ook nog eens een goede aankoop.

Het Disney kasteel is gebaseerd op het kasteel in het Amerikaanse park in Walt Disney World. Ik had liever ons eigen roze kasteel uit Parijs gehad, maar wie weet komt die set er nog ooit! Het kasteel is groot, ruim 75cm hoog, maar gelukkig niet diep. Je kan het van de voorkant niet zien, maar het kasteel is volledig plat aan de achterkant. Daar is het afgewerkt met allemaal schattige kamertjes waar je kleine details terug kan vinden die refereren naar Disney films; het tapijt van Aladdin, de roos van Belle en het Beest en de haarborstel van Rapunzel. Veel Disney prinsessen zijn verwerkt in het kasteel en het is erg mooi verzonnen.

De grootste pret van het kasteel is natuurlijk het in elkaar zetten. Met ruim 4000 stukjes ben je hier ook wel even mee zoet! De handleiding die je er bij kreeg was dan ook meer dan 500 pagina’s dik: een heel boekwerk. Alles staat duidelijk aangegeven en de blokjes zijn (gelukkig) verdeeld in zakjes. Dit is fijn, want dat scheelt een hoop zoekwerk. Zorg dat je een grote tafel tot je beschikking hebt, want je maakt het kasteel namelijk in twee delen. Ik leg de losse steentjes altijd op plastic bordjes, zo kun je niks kwijt raken.

Zoals al eerder gezegd is LEGO een investering. Dat zie je ook terug in de prijs, want dit pakket kost maar liefst 350 euro. Dat is niet niks en reflecteert ook dat dit een set voor volwassenen is en eigenlijk te duur is voor kinderen om mee te spelen. Bovendien is de set ook te moeilijk voor kinderen om in elkaar te zetten. Ik vind het de set het geld waard, helemaal omdat je het makkelijk kan doorverkopen mocht je dat willen. Ik heb urenlang plezier gehad van het LEGO Disney Kasteel. Wat is het een plaatje geworden uiteindelijk!

Maken jullie nog wel eens LEGO sets?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Loes

  Wooow, zo vet geworden! Wist niet dat je hem al af had!
  Loes onlangs geplaatst…Where to Go and What to Do – LiverpoolMy Profile

  21 maart 2018 at 09:42
 • Reply Rosita Elise

  Haha dit is echt oprecht super tof! Ik hou van Disney <3

  21 maart 2018 at 21:11
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge