Follow:
Beauty, Fashion & Beauty

Lush Dark Angels

Nog nooit had ik de gezichtsreinigers van Lush geprobeerd. Ik las dat Dark Angels heel goed zou zijn voor een vette huid, dus ik besloot hem mee te nemen en testte het een aantal weken uit! Benieuwd naar mijn ervaring?

De website van Lush vertelt het volgende over de gezichtsreiniger:

“Een schitterende zwarte scrubreiniger speciaal voor de vettere huid. Houtskool absorbeert overtollige oliën, avocado-olie werkt verzachtend op je huid, Rhassoulmodder zorgt voor een extra grondige reiniging, sandelhoutolie verzacht je huid. Ook zit er bruine suiker in, voor een goede scrub! Gebruik deze reiniger een keer per week als je een normale huid hebt, als je een vettere huid hebt kun je deze reiniger twee keer per week gebruiken. Behalve voor je gezicht is hij ook fantastisch voor je lichaam! Meng een klein beetje met een paar druppels water tot een papje, inmasseren op je huid en (goed!) afspoelen met lauwwarm water.”

Ik kocht de reiniger speciaal voor mijn vette huid. Het is nog best lastig om hier iets voor te vinden wat echt werkt. Veel reinigers, cremes, etc. zijn voor gevoelige of normale huidtypes. Vandaar dat ik meteen enthousiast was om het te proberen! Het hoofdingredient van Dark Angels is dus houtskool, vandaar ook de zwarte kleur. Ik vreesde een beetje voor de geur van het product, maar het ruikt helemaal niet vies. Het is een beetje lastig te omschrijven, maar het is best een aangename geur.

Nu ik de beschrijving nog een keer lees valt het me op dat Lush het een scrubreiniger noemt. Persoonlijk zou ik het geen scrub beschouwen, daar vind ik hem niet krachtig genoeg voor. Maar als reiniger werkt hij goed! Mijn huid voelt veel beter aan en ik heb echt het gevoel alsof mijn huid veel schooner is.

Maar wat is het een troep om aan te brengen. De zwarte kleur helpt dan ook absoluut niet mee. De reiniger kan een beetje omschreven worden als een soort klei die je mixt met water zodat het een modderachtig papje wordt. Ik doe dit in mijn hand en doe dit alleen voordat ik ga douchen en niks meer hoef aan te raken. Je hele hand is namelijk zwart. Je vingers. Alles. Je kan het in principe wel in een bakje mengen, maar dat vind ik persoonlijk te veel moeite. Het aanbrengen moet je overigens ook met je vingers doen. Bereid je voor op een kliederboel.

Ik was mijn gezicht meteen mee onder de douche en zie vaak naderhand nog dat er was restjes zijn blijven zitten. Vooral onder mijn ogen en bij mijn neus hou ik een grijzige waas. Niet heel erg, je hebt het zo verwijderd met een washandje, maar iets om rekening mee te houden.

Een ander nadeel is de houdbaarheidsdatum.  Dit is in mijn geval namelijk maar twee maanden. Dat nogal kort, voor een potje van 100g (en ze hebben zelfs een groter formaat). Ik kan nog een maand met mijn pot doen en ben nog niet eens op de helft. Jammer, want hoe maak je dit ooit op als je het maar twee keer per week “mag” gebruiken? Misschien dat je het kan invriezen, maar dat vind ik ook maar een gedoe voor een reiniger. Let bij je aanschaf dus goed op de houdbaarheidsdatum en ga na of je het op kan krijgen in die tijd.

De prijs vind ik meevallen. Voor 100g betaal je €9.95 en je krijgt meer dan voldoende. Je kan het via de website kopen, of natuurlijk in de winkel. Een aanrader voor mensen met een vette huid!

Hebben jullie Dark Angels van Lush al wel eens geprobeerd?

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Loes

  Het lijkt me een fijn product, maar aangezien het zwart is, zal het inderdaad best wel eens een troepje zijn!
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #33 – Mijn Verjaardag & de Mooiste Taart OoitMy Profile

  16 oktober 2017 at 10:34
 • Reply Annika

  Die houdbaarheidsdatum ben ik ook al eens tegenaan gelopen, zo zonde! Ik vraag me af of dit iets voor mij zou zijn, ik zie op tegen het gesmeer.

  16 oktober 2017 at 12:39
 • Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge