Follow:
Beauty, Fashion & Beauty

Max Factor Clump Defy Mascara – Recensie

Vroeger wisselde ik veel van mascara. Ik had altijd het idee dat het niet zo veel uitmaakte welke je gebruikte. Dat veranderde toen ik de Clump Defy mascara ontdekte van Max Factor. Nog nooit maakte een mascara mijn wimpers zo lang én vol! Ondertussen is dit product mijn holy grail. Ik kan niet meer zonder!

Het product

De verpakking van de Clump Defy mascara geeft aan dat het product voor een false lash effect zorgt. De tube is verder simpel; paars met een goud detail. Je hebt van Max Factor ook een Clump Defy mascara met extensions false lash effect. Ik moet zeggen dat ik die versie iets minder goed vind. Deze kun je herkennen door de extra gouden details op de tube. De verpakking is niet super bijzonder, maar dat maakt mij niet uit als het product maar goed werkt.

Het borsteltje zelf is gebogen, maar er wordt niet op de verpakking vermeld of je het op een speciale manier moet gebruiken. Ik gebruik hem in ieder geval altijd zo dat de boog precies zo over mijn oog past. Het borsteltje is vooral heel precies. Ik kan met het puntje echt alle wimpers meepakken, wat je veel controle geeft.

Borsteltje Clump Defy Max Factor

Ik heb meestal met een laagje genoeg. Er komt veel product van het borsteltje en ik kan heel mijn wimpers doen. Ik vind het ook niet nodig om nog een tweede laag aan te brengen. Wat me ook opvalt met dit product is dat ik zelden knoei. Ik heb bij veel mascara’s het probleem dat ik altijd vlekken achterlaat, maar dat heb ik met de Clump Defy helemaal niet! Misschien dat het product mij wat beter in de hand ligt?

De mascara is echter niet waterproof. Ik vind dit geen probleem en juist wel fijn. Als het hard regent dan loopt het wel over je gezicht, maar dat is bij alle mascara’s die niet waterproof zijn.

Het effect

Max Factor Clump Defy voor

Dit zijn mijn wimpers zonder mascara. Ik heb gelukkig van mezelf al redelijk lange wimpers.

Max Factor Clump Defy na

En dit is na! Nou, als dat geen mooi effect is, dan weet ik het ook niet meer. Mijn wimpers worden langer, voller en zwarter. Zoals ik zei, kan ik precies bij alle hoekjes zodat je echt overal precies bij kan. Ik heb verder geen wimperkruller gebruikt en heb ook niet het idee dat dat nodig is.

Het eindresultaat

Ik heb nog nooit een mascara gehad die het zo goed doet als de Clump Defy van Max Factor. Het maakt mijn wimpers langer en voller zonder dat het spinnenpoten worden. Ook klontert de mascara helemaal niet en is hij in het gebruik ontzettend makkelijk. Ik geef deze mascara een dikke 10!

De mascara is te koop via oa Bol.com. voor 14.99 maar ook via Kruidvat voor 17.99 en natuurlijk gewoon in de winkel. Ik wacht meestal zelf tot er een aanbieding is en ik er meteen twee mee kan nemen. 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Loes

  Ik gebruik deze mascara ook al een tijdje en vind hem zo fijn! Ik gebruik hem in combinatie met de Max Factor Max mascara, omdat de combinatie van die twee mascara’s echt perfect is.
  Loes onlangs geplaatst…Kijkende Loes #4My Profile

  21 juni 2017 at 10:22
  • Reply donnadiana

   Ja, hij is zo fijn! En dan redelijk betaalbaar, helemaal in de actie.

   21 juni 2017 at 21:09

  Leave a Reply

  Enter Captcha Here : *

  Reload Image

  CommentLuv badge