Follow:
Entertainment, Muziek

Muziek Ontdekking: Catherine McGrath

Catherine McGrath is een 19-jarige country zangeres uit Ierland. Ik heb stiekem een enorme zwak voor countrymuziek en vind het ook leuk om te zien hoe het niet perse meer 100% Amerikaans is. Ze kwam toevallig voorbij in een van TIDAL’s playlists over nieuwe artiesten en haar muziek sprak me meteen enorm aan.

Haar eerste EP is volledig akoestisch, wat het dat typische country-gevoel geeft. Aan haar muziek kun je helemaal niet horen dat ze Iers is en als je niet beter zou weten zou je denken dat je naar een countryster uit Nashville aan het luisteren bent. Haar EP One bestaat uit vier liedjes:

  1. Hell Would Have to Freeze Over
  2. Cinderella
  3. She’ll Never Love You
  4. Say You Love Me

Het was het liedje Cinderella dat mijn aandacht greep. Het liedje is het beste te omschrijven als old school Taylor Swift. Ik heb zelfs nog even getwijfeld of het liedje misschien niet door Taylor geschreven zou zijn, maar dat is zover ik weet niet het geval. Na Cinderella is Hell Would Have to Freeze Over mijn favoriete nummer. Het tempo ligt wat hoger en tekst spreekt mij het meeste aan. Het is zo’n heerlijke country-revenge-song.

Wat mij betreft is Catherina McGrath one to watch. Met haar EP heeft ze mij in ieder geval overtuigd!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

Enter Captcha Here : *

Reload Image

CommentLuv badge