Follow:
Eten, Lifestyle

Rare chocolade repen van AH Delicata

Een tijdje terug vond ik een aantal chocoladerepen in het schap bij de Albert Heijn in een aantal hele rare smaken. Chocola met zeewier? Peper? Viooltjes? Dit moest ik proberen! Ik nam een aantal van de Delicata repen mee en probeerde ze uit.

Melkchocolade met geroosterde, gezouten maïs en jalapeño peper.

“Heerlijke volle melkchocolade met geroosterde maïs, pittige Jalapeño peper en een snufe zout. De stukjes Jalapeño peper geven een verrassende en speelse sensatie, genuanceerd door de romige chocolade. De maïskorrels hebben een lekker stevige bite en bieden een mooi contrast. Een spannend spel van hartig, pittig en zoet.”

De chocola was een beetje smaakloos, als je het mij vraagt. Door de stukjes maïs had je wat crunch, maar het verrassende effect was toch wel de jalapeño peper, die achteraf toch best een pittige nasmaak gaf in je keel. Niet super bijzonder, maar ook niet verkeerd.

Melk rode curry kokos

“De exotische Thaise keuken met zijn warme rijke smaken in melkchocolade gevangen. Kenmerkende red curry specerijen als steranijs, gember, komijn en kardemom gecombineerd met geroosterde stukjes kokos. De romige melkchocolade brengt alle ingrediënten samen in een verrassend lekkere smaakervaring. Gedurfd genieten geblazen.”

Deze vond ik absoluut niet lekker. De kokos proef je niet en in eerste instantie smaakt de reep heel erg naar taaitaai. De nasmaak smaakt daarentegen weer echt naar iets heel kruidigs, zoals chips, of gewoon echt Thais eten. Heel raar in combinatie met chocola.

Puur wasabi sojaboon

“Een bijzondere chocolade geïnspireerd op de Japanse keuken. Tot leven gebracht met vlammende ingrediënten, zoals wasabi, mierikswortel en mosterd. Het scherpe aroma ervaar je vooral in je neus. De knapperige edamame, oftewel sojaboontjes, zorgen voor een extra aardse bite.”

Deze reep smaakt… best normaal? Het is niet pittig, zoals je zou verwachten met wasabi, maar ik proef ook de crunch niet echt. De smaak van pure chocolade lijkt in dit geval zo overheersend te zijn dat het de rest in de achtergrond zet.

Melk yuzu zeewier

“Melkchocolade met unieke smaken uit de Japanse keuken. De frisse yuzu en zilte nori halen het beste in elkaar naar boven. De complexe smaak van citrus zorgt samen met het krachtige aroma van het zeewier voor een ultieme smaakervaring. Een zout, zoet, zuur en fris avontuur.”

Ook een rare reep. De eerste hap is echt heel erg vies, maar daarna gaat het wel? Echter sta ik nog steeds niet te springen om de smaak en heb je na een hapje al wel genoeg. De reep smaakt  absoluut niet naar zeewier, maar heel erg naar de yuzu, wat gewoon een mooie manier is om citroen te omschrijven. Chocola met citroen is nou ook niet echt een klassieke combinatie.

Puur szechuan peper rijstcrisps

“Je proeft puur, pittig en gepoft. Pure chocolade met peper uit de Chinese provincie Szechuan. Een heerlijk tintelende smaakervaring die nog eens wordt verwerkt door de krokante gekarameliseerde rijstcrisps. Een nonchalant toegevoegd vleugje chilipeper zorgt voor een extra scherp randje.

Met deze heb ik hetzelfde probleem als met de reep met wasabi sojaboon. Je proeft helaas bijna alleen pure chocoladesmaak. De pepersmaak komt heel subtiel naderhand pas en de rijstcrisps zorgen voor een crunch. Ook niet echt geweldig, maar niet zo vies als de vorige twee.

Puur bosbes viooltjes

“Pure chocolade met smaken uit het bos. De bosbessen zijn op twee manieren verwerkt, gesuikerd en gepureerd, en combineren perfect met de bittere chocolade. De bloemige tonen worden extra versterkt door het bijzondere aroma van de geurige vioolblaadjes.”

Het eerste wat me opvalt bij het openen is de GEUR. Onwijs zoet. Onwijs chemisch. Een typische bosbessen geur dus. De reep smaakt zelf echter niet verkeerd. De pure chocolade overmeestert nu niet de smaak van de bosbes. De viooltjes proef ik niet en zie ik niet (wat ik niet erg vind). Deze is best aardig! Er zitten zachte en harde stukjes bosbes in en dat is lekker.

Concluderend kan ik zeggen dat de repen van AH Delicata niet echt een overweldigend succes was. Mijn favoriete repen zijn die met mais en bosbes, de rest was naar mijn mening niet (echt) lekker. Het was wel heel erg leuk om ze te proberen en vind het grappig om te zien dat Albert Heijn met zulke aparte smaken experimenteert.
Share on
Previous Post Next Post

You may also like

18 Comments

  • Reply Daniëlle

    Ik loop er ook telkens voorbij, maar heb ze nog niet meegenomen.

    10 oktober 2017 at 07:25
    • Reply donnadiana

      Ben heel benieuwd wat je er van vindt. Geef ze zeker een kans, misschien vind jij ze wel lekker!

      11 oktober 2017 at 18:29
  • Reply Loes

    Ik vind deze repen er zo leuk uit zien! Ik wil ze zeker ook nog eens gaan proberen. Jammer dat deze smaken grotendeels tegen vielen..

    10 oktober 2017 at 10:02
    • Reply donnadiana

      Zeker doen! Ben echt benieuwd naar je reactie.

      11 oktober 2017 at 18:29
  • Reply Madelon

    Haha wauw wat een hoop originele smaken! Ik kan me voorstellen dat sommige tegenvallen. Ik hou het maar gewoon mij melk, wit of pure chocola.
    Madelon onlangs geplaatst…Muziek | Herfst speellijstMy Profile

    10 oktober 2017 at 10:19
    • Reply donnadiana

      Meestal zijn de simpele smaken gewoon het lekkerst.

      11 oktober 2017 at 18:29
  • Reply Simone

    Fijn dat jij ze allemaal hebt geprobeerd, dan hoef ik het zelf niet te doen haha! Er zit geen één reep bij die ik nu nog zou willen testen, goed voor de lijn haha!
    Simone onlangs geplaatst…Plog: Weekendje weg (+ mini shoplog)My Profile

    10 oktober 2017 at 11:59
    • Reply donnadiana

      Altijd fijn, haha. Ik dacht, nu ik toch bezig ben neem ik gewoon alles mee wat me aanspreekt!

      11 oktober 2017 at 18:28
  • Reply Sarah

    Oh, wow. Nog nooit van gehoord. Haha. Wel jammer dat ze niet allemaal in de smaak vielen. Die laatste reep, met bosbes en violet, klinkt mij ook wel het meest aantrekkelijk. Ik kan mij totaal niet voorstellen hoe de rest zou smaken.

    10 oktober 2017 at 15:25
    • Reply donnadiana

      Als je de kans hebt is het echt leuk om te proberen! De smaken zijn echt heel apart.

      11 oktober 2017 at 18:28
  • Reply Irene

    Haha moedig dat je het geprobeerd hebt 😉 die smaken spreken mij totaal niet aan. Al ben ik ergens ook wel benieuwd hoe chocola met chili smaakt. Maar ik ga het toch niet snel proberen denk ik.
    Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 56My Profile

    10 oktober 2017 at 17:45
    • Reply donnadiana

      Het was oprecht ook best een beetje pittig bij de nasmaak!

      11 oktober 2017 at 18:28
  • Reply Romy

    Haha, wat een aparte smaken. Ik vind het ook dapper dat je ze allemaal een kans hebt gegeven. Jammer dat ze niet echt denderend waren of soms zelfs ronduit vies. De smaken spreken mij ook op het eerste gezicht niet echt aan 😛
    Romy onlangs geplaatst…Travel Diary | Een dag naar magisch Sintra (Portugal)My Profile

    10 oktober 2017 at 18:04
    • Reply donnadiana

      Ik zag ze liggen en dacht, dit moet ik proberen! Wie weet is een rare combo wel opeens heel erg lekker. Maar helaas.

      11 oktober 2017 at 18:27
  • Reply Ivon

    Ooh er zitten wel echt smaken tussen die heel lekker ‘klinken’, maar jammer dat ze toch niet zo goed uitkomen.. Leuk dat je er zoveel geprobeerd hebt (wat met chocolade uiteraard geen straf is haha)

    10 oktober 2017 at 21:29
    • Reply donnadiana

      Ja, het blijft met deze smaken altijd lastig. Het pakt eigenlijk nooit echt goed uit. Uiteindelijk had ik van alles echt maar een blokje op haha.

      11 oktober 2017 at 18:27
  • Reply nancy

    Haha, nou jammer voor je, maar bedankt voor de review! Hoeven we die iig niet te kopen!

    11 oktober 2017 at 15:44
    • Reply donnadiana

      Altijd fijn om geen geld meer te hoeven verspillen, haha.

      11 oktober 2017 at 18:25

    Laat een reactie achter op nancy Cancel Reply

    Enter Captcha Here : *

    Reload Image

    CommentLuv badge